onsdag 13 juli 2016

Ingen färjetrafik mellan Reykjavík och Akranes i sommar

Det blir inga seglingar mellan Reykjavík och Akranes redan i sommar. Tre företag visade intresse för att driva färjelinjen mellan de två städerna, men kommunerna fick inget anbud som de ansåg sig kunna acceptera. Kommunerna ville undersöka intresset för färjetrafiken under en sommar. Två av de tre företagen ville däremot skriva avtal på längre tid.

Innan tunneln under Hvalfjörður byggdes fanns två alternativ för att ta sig mellan Akranes och Reykjavík. Dels fanns bilvägen längs Hvalfjörður - en omväg på närmare en timme jämfört med i dag, dels färjan Akraborgin som seglade över Faxaflói.

Då var Akraborgin en bilfärja. Det behovet ser inte kommunerna längre. I stället har det talats om en färja med plats för omkring 65 passagerare. Tanken var att under sommaren göra ett försök med tre dagliga turer i varje riktning.

Överfarten skulle ta ungefär en halvtimme och en enkel biljett skulle kosta 1 490 isländska kronor. Därmed skulle färjan bli ett alternativ för pendlare som reser från hamnen i centrala Akranes till hamnen vid Harpa i Reykjavík. Dessutom fanns det stora förhoppningar om att turister skulle använda linjen för att besöka Akranes.

Men några seglingar blir det inte i sommar. Det står klart sedan kommunfullmäktige i både Reykjavík och Akureyri sagt nej till de tre företag som visat intresse för att driva trafiken.

De tre företagen var Sæferðir, Special Tours och Gunnar Leifur Stefánsson. Sæferðir köptes förra våren av rederijätten Eimskip. Bolaget driver bland annat färjetrafik mellan Stykkishólmur, Flatey och Brjánslækur samt turisttrafik på Breiðafjörður. Special Tours arrangerar med Reykjavík som bas båtturer i Faxaflói, bland annat valskådning.

Sæferðir backade snart ut ur förhandlingarna. Men kommunerna kunde inte heller komma överens med något av de två övriga bolagen.

Både Akranes och Reykjavík ville driva trafiken på försök under sommaren. Därefter skulle försöket utvärderas. Om intresset var tillräckligt skulle linjen bli permanent nästa år.

Såväl Special Tours som Gunnar Leifur Stefánsson ville i stället skriva avtal på längre tid, till exempel tre år. Därför väljer kommunerna att inte acceptera något av anbuden.

Kommunerna ger dock inte upp hoppet om färjetrafiken. Anbudsvillkoren ska enligt ett beslut i kommunstyrelsen i Reykjavík granskas under sommaren. Målet är att därefter ta in nya anbud på trafiken. Förhoppningen är att det försök som nu inte blir av ska genomföras sommaren 2017.

Här kan du läsa mer om den planerade färjetrafiken.