onsdag 27 juli 2016

Isländska flygbolag i toppen och botten

Icelandair är ett av de bästa flygbolagen i världen när det gäller kortare resor. Det anser de läsare som deltagit i Daily Mails omröstning. Wow Air tillhör däremot de flygbolag som får sämst betyg av passagerarna. På en rankning av världens bästa flygbolag hamnar Icelandair på plats 81. Men rankningen gynnar bolag som har många resenärer.

Daily Mail har låtit läsarna rösta fram de bästa flygbolagen i världen. Icelandair är trea i kategorin för kortdistansflygningar efter British Airways och Swiss. Vinnare i kategorin långdistans är Emirates. Totalt deltog omkring 75 000 läsare i omröstningen.

Nyligen utsåg Skytrax världens 100 bästa flygbolag. Där slutade Icelandair i år på plats 81 precis som 2015. Även här tog Emirates hem segern. Eftersom rösträkningen inte tar hänsyn till hur många passagerare ett bolag har gynnar den bolag som har många passagerare. Bäst i Norden blev Finnair på plats 27 följt av Norwegian på plats 30 och SAS på plats 62.

Daily Mail har även sammanställt statistik från Trip Advisor. Där konstateras att Wow Air är det femte sämsta flygbolaget i världen. Allra sämst är Spirit.