fredag 29 juli 2016

Pokémonjakt i Reykjavík för islänningar och turister

Illustration: Reykjavík Excursions
En fullsatt buss från Reykjavík Excursions gör just nu en fyra timmar lång premiärtur runt den isländska huvudstaden. Men de turistattraktioner som besöks syns bara i passagerarnas mobiltelefoner. Det handlar nämligen om en organiserad pokémonjakt med pokémontränare ombord. Turen erbjuds inledningsvis tre dagar i veckan.

Island är inget undantag. Pokémon Go-febern har nått öriket i Atlanten med samma kraft som övriga delar av världen. Från olika delar av landet har det de senaste veckorna kommit en rad rapporter om både fotgängare och bilister som betett sig underligt. Men de har inte varit berusade. I stället har de varit på jakt efter pokémon.

Från och med i dag erbjuder Reykjavík Excursions under fredagar, lördagar och söndagar fyra timmar långa pokémonturer. Under jakten - där pokémontränare följer med - görs stopp på de bästa fyndplatserna i och runt den isländska huvudstaden.

I andra fall är isländska passagerare ytterst sällsynta på Reykjavík Excursions bussutflykter. Men den här gången hoppas företaget att även islänningar ska köpa biljett till pokémonjakten. Priset för en eftermiddag med pokémonturism är 7 500 isländska kronor.

Företaget har dessutom tagit fram tre egna figurer: lunnefågeln Puffy, islandshästen Norton och fåret Rampage. Dessa tre går dock inte att jaga utan används enbart i marknadsföringssyfte.