fredag 2 september 2016

Gästblogg: Sensemester heter fyra g 4 och på morgon dag 5 på sensommarsemester

God morgon denna morgon dag fem då solen har återtagit himlen från regn och moln här i Akureyri

Som jag skrev igår var solen ingen av våra vänner då regnet regerade himlen ihop med molnen


Bild tagen på väg till badet i illugastaðir
Som ni uppmärksamma förstår av bildtexten badade vi igår, badet var en pittoresk historia men med väl tilltagna faciliteter så som Badvakt trevliga omklädningsrum med dusch och vattenklosett. Inträdet var blygsamma 600Isländska krónur/person.


Bild av badets bassänger bubbelpool och mindre pool och en simbassäng på runt 15m Vi var till stordel av våra ca två timmar i badet själva (endast en stammis dök upp och simmade några längder bröstsim )


Badet från utsidan. Från och med idag ändras öppettiderna från öppet dagligen till mer inskränkta tider så vi hade tur att vi var där i går Väl tillbaka i Akureyri utförde vi lite handling av skyr och morötter för vår idag planerade roadtrip till jarðböðin (Nordsidans blå lagun) är alltid gott att ha något att knapra på i bilen under färd och jag har lovat mig själv att inte äta godis under denna semestervecka . Lite mat var vi nödgade att inmundiga även under gårdagskvällen. Tanken föll på T-Bone SteakHouse ( www.tbone.is för er som vill förkovra er yterligare) väl där ser vi på menyn att rätterna ej är kompletta utan man får lägga till för att få strips/ bakadpotatis eller dylikt vilket gör att priset skenar iväg, visst jag gillar kött men något till vill i alla fall jag ha. Så i hög luftfuktighet gick vi till GreiFinn även denna kväll (www.greifinn.is) maten där kan verkligen rekommenderas och är i förhållande prisvärd .


Min mat Grillade revben av gris


Ulrikas fiskgryta


Min öl mycket god inhemsk


Och Ulrikas Mörka mycket god inhemsk
Nu efter frukost börjar dagens strapatser.... Har hört nått i fjärran om nått vattenfall som Frun vill besöka (vi har varit där förut mig veterligen) och så blir det bad

Mikael Karlsson med Fru Ulrika Johansson

Läs tidigare gästbloggar här.