söndag 4 september 2016

Gästblogg: Sensommarsemester dag 6 och morgon dag 7

Hej

Efter frukosten på Hotell KEA igår morse 2/9 och packning av väskorna förflyttade vi oss runt 30 mil i vår hyrda Suzuki söder ut och hamnade framåt kvällningen i eller strax utanför Borgarnes på Iceland Air:s hotell Hamar. Ett trevligt hotell i avskalad modern stil men med badfaciliteter I anslutning liksom en golfbana för de som gillar Agronomiska lekar på klippta gräsmattor.

Gårdagen hade ej så mycket att bjuda på (p.g.a. den långa bilresan) förrän vi anlände till Hotell Hamar och Borgarnes. Efter incheckning på hotellet for vi de cirka sju-åtta kilometerna med bil ner till det kommunala badhuset i Borgarnes för att bada och njuta i cirka en och en halv timma. Jag försökte bota min jobbiga "mansförkylning" med ett par omgångar i Ångbastun. Idag känner jag mig marginellt bättre, vet ej om det var bastun som gav resultat.

Gårdagens mat inmundigades på Grillhūsið i Borgarnes


Min mat Graceland Steak med friterade lökringar och bakad potatis 👍det blev en Tuborg classic till detta


Och Ulrikas mat Grillspett med Lammfilé 👍 och ett stort glas mineralvatten för hon körde bilen tillbaka till Hotellet


Nu sitter vi här i frukostmatsalen och inmundigar en stor frukostbuffé,

Tidigare i morse badade Ulrika (jag tog en konventionell dusch) sedan var det traditions mässigt melodikryss av och med Anders Eldeman.


Veckans kryss ... Och ja vi fyllde i det också. Trots att pennan strejkade till och från Nu blir det en bilresa på c:a sju mil till Reykjavik och vår sista natt på Island för denna gången. Vi ska kolla ett för oss nytt kommunalt bad i Reykjavik idag är tanken och så kan det bli en tur till Kringlan (shoppingcenter i Reykjavik ) så vi får se hur dagen slutar. Vi ska bo på Hotell Klettur igen, det var några resor sedan vi gjorde det, ska bli kul.

Best regards från En Förkyld Mikael Karlsson med en Kärnfrisk Fru Ulrika Johansson

Läs tidigare gästbloggar här.