söndag 15 januari 2017

Dagens citat

"Vi prissätter våra tjänster i takt med gästernas värde av upplevelsen. ... Jag förespråkar att se på destinationen Island på samma sätt som vi gör och som jag har talat för. Ibland tycker jag att jag har talat för döva öron, men jag tror att det tack och lov håller på att förändras. Jag tycker att människor koncentrerar sig för mycket på antalet turister, som om det enda som hade betydelse var om de blir en miljon eller två. Det som har betydelse för oss islänningar är mycket mer vilka intäkter vi får från turismen. Jag och andra inom turistnäringen vill snarare sikta på att öka medelintäkterna från varje utländsk turist än på ensidig ökning av turister."

Grímur Sæmundsen, vd för Bláa Lónið, i Viðskiptablaðið om prissättningen på Blå lagunen och andra turistattraktioner.