onsdag 22 februari 2017

Hildur Sverrisdóttir lämnar fullmäktige i Reykjavík

Hildur Sverrisdóttir behåller inte sin plats i fullmäktige i Reykjavík. Efter att ha fått en plats i alltinget lämnar hon kommunpolitiken. I parlamentet ersatte hon den bortgångna Ólöf Nordal. Vilken självständighetspartist som blir hennes efterträdare i kommunfullmäktige är ännu inte klart.

I provvalet till fullmäktige i november 2013 slutade Hildur Sverrisdóttir på femte plats. Självständighetspartiet fick i valet ett halvår senare fyra mandat. Hildur Sverrisdóttir - som kommit in som ordinarie i fullmäktige förra mandatperioden efter ett avhopp - blev därmed utan plats.

Förra året fick hon på nytt en ordinarie plats efter ett avhopp. Den här gången var det Júlíus Vífill Ingvarsson som lämnade sin plats sedan det framkommit att han ägde ett bolag i ett skatteparadis.

Det dröjde inte länge innan Hildur Sverrisdóttir också fick hoppa in i alltinget som ersättare för Ólöf Nordal. Efter Ólöf Nordals bortgång gick platsen vidare till Hildur Sverrisdóttir. Hon var det fjärde namnet på Självständighetspartiets lista i södra Reykjavík.

Hildur Sverrisdóttir har nu beslutat sig för att avsäga sig sin plats i kommunfullmäktige. Vem som blir hennes ersättare är ännu inte bestämt.

Här kan du läsa mer om Ólöf Nordals bortgång.