måndag 15 maj 2017

Kommun vill ta över färjetrafiken till Västmannaöarna

Ett antal inställda färjeturer och dagar då vädret har stoppat både flyg- och färjetrafiken. Så har det sett ut på Västmannaörna de senaste dagarna. Nu vill kommunen ta över driften av färjetrafiken mellan Hemön och fastlandet från staten. Kommunikationsminister Jón Gunnarsson är positivt inställd till idén.

Redan 2010 skulle den färja som trafikerar fastlandet och Hemön ha ersatts. I finanskraschens kölvatten ströks investeringen ur budgeten flera år i följd. Nu är det tänkt att en ny färja ska tas i bruk under nästa år.

Herjólfur, dagens färja, är inte byggd för att kunna hantera inseglingen till Landeyjahöfn, den nya färjehamnen på fastlandet som invigdes 2010. Under vinterhalvåret måste färjan därför i regel i stället segla till Þorlákshöfn. Det innebär att överfarten i stället för 35 minuter tar närmare tre timmar.

Nu är Herjólfur på varv i Danmark för underhåll. Färjan är tillbaka i trafik tidigast den 19 maj. Den ersätts av Baldur, en färja som i vanliga fall seglar över Breiðafjörður mellan Stykkishólmur och Brjánslækur.

Kommunen är dock allt annat än nöjd med ersättaren. Baldur får nämligen inte segla till Þorlákshöfn eftersom den inte har fått tillstånd för den rutten. När våghöjden i Landeyjahöfn den 2 maj var 2,7 meter var det för mycket för Baldur. Eftersom färjan inte får segla till Þorlákshöfn blev den kvar i hamn.

Samma dag gick det inte att ta sig varken till eller från Västmannaöarna. Vädret gjorde att flygbolaget Ernir, som flyger mellan Reykjavík och Hemön, tvingades att ställa in alla turer.

De senaste dagarna har nya oväder tvingat Eimskip, som driver färjetrafiken, att ställa in en rad avgångar. I fredags tvingades Baldur att vända vid Landeyjahöfn eftersom förhållandena i stormen var så svåra att färjan inte skulle kunna lägga till. I stället fick färjan återvända till Hemön. Återkomsten under den allt annat än stillsamma turen filmades och publicerades på Facebook.

Att färjan tvingas vända tillbaka är sällsynt. Vid några tillfällen har Herjólfur vid ankomsten till Landeyjahöfn i stället fått gå till Þorlákshöfn eftersom det ansetts för riskabelt att angöra hamnen. Det alternativet finns inte för Baldur eftersom färjan inte är godkänd för den längre seglingen.

Situationen diskuterades i förra veckan vid ett möte på Hemön. Omkring 400 öbor besökte mötet. Kommunchefen Elliði Vignisson argumenterade för att kommunen skulle ta över driften från staten. Han ansåg att Vegagerðin, den myndighet som är ansvarig för färjetrafiken, inte förstod hur viktig färjan var för Västmannaöarna:
"Det är helt absurt hur saken framställs. Detta framställs som att detta är något slags lyxsegling över Breiðafjörður för att beskåda lunnefågel. Detta är en riksväg, ingen sightseeingsegling."
Vid mötet ställde deltagarna krav på sex dagliga turer mellan Hemön och Landeyjahöfn. I ett uttalande sades även att det inte ska vara dyrare att segla till Þorlákshöfn än till Landeyjahöfn.

Silja Dögg Gunnarsdóttir, alltingsledamot för Framstegspartiet, besökte Hemön förra veckan. Hon skriver på Facebook att överfarten med Baldur varit allt annat än njutbar och att situationen är oacceptabel:
"Är fortfarande sjösjuk efter en vedervärdig färd med Baldur från Västmannaöarna till Landeyjahöfn i morse. Var på väg i en timme med ständiga dykningar och rullningar. Reser hellre över i ett handfat än att på nytt gå ombord denna skorv."
Kommunikationsminister Jón Gunnarsson säger till RÚV att han kan tänka sig att ge kommunen ansvaret för färjetrafiken. Han säger sig förstå irritationen över de opålitliga kommunikationerna med fastlandet:
"Jag är mycket positiv till att vi undersöker alla möjligheter när det gäller utförandet av fartygets drift. Jag anser faktiskt att det i många bemärkelser skulle kunna vara mycket positivt att detta drivs av öborna själva på något sätt i samarbete med oss."
Men det är inte bara på Hemön som invånarna är missnöjda med färjetrafiken. I Vesturbyggð i Västfjordarna saknar kommunpolitikerna Baldur. När Baldur ersätter Herjólfur är det i stället Særún som seglar över Breiðafjörður. Och till skillnad från Baldur kan Særún inte ta några fordon. I ett uttalande skriver kommunstyrelsen att Baldurs frånvaro är mycket negativ för näringslivet i regionen.

Här kan du läsa mer om Herjólfur.