onsdag 3 maj 2017

Nioårig partiledarson utnämnd till myndighetschef

Inte sällan går toppjobb till partikamrater som ett tack för lång och trogen tjänst. Nioårige Illugi Gunnarsson har visserligen inte gett sig in i politiken än, men mamma Katrín Jakobsdóttir är partiledare och har dessutom varit minister. I går fick sonen besked om att han utsetts till styrelseordförande för Byggðastofnun.

Efter en rad skandaler valde kultur- och utbildningsminister Illugi Gunnarsson att inte ställa upp för omval. Självständighetspartiet har dock inte glömt bort honom. Nyligen kom beskedet att han utsetts till styrelseordförande för glesbygdsmyndigheten Byggðastofnun.

Men beskedet postades till en fyrtio år yngre Illugi Gunnarsson, nämligen en nioåring som är son till Gröna vänsterns ledare Katrín Jakobsdóttir. Det var fadern Gunnar Sigvaldsson som berättade den glada nyheten på Facebook:
"Ibland kommer posten till en med rena glädjenyheter. Nyligen fick jag nyheterna att min son skulle bli Byggðastofnuns styrelseordförande. Vi i familjen är så stolta."
När brevet skickades från inrikesdepartementet valde den som skrev adressen fel Illugi Gunnarsson ur folkbokföringen. Den riktige styrelseordföranden tycktes i ett inlägg på Facebook ta det hela med ro:
"Jag önskar min namne allt gott i detta uppdrag. Tiden är inne för denna generation."
Brevet ska nu ramas in hemma hos den nioårige Illugi Gunnarsson.