måndag 17 juli 2017

Fler turer med färjan mellan Reykjavík och Akranes

Med start i dag blir det nu fyra dagliga avgångar mellan Reykjavík och Akranes. Dessutom börjar färjan segla över Faxaflói även under helgerna. Då blir det två avgångar i varje riktning. Hittills är det främst islänningar som använder färjan. Många av passagerarna pendlar mellan Reykjavík och Akranes, men den används också för dagsutflykter.

I juni återupptogs färjetrafiken mellan Reykjavík och Akranes - en linje som lades ned samtidigt som tunneln under Hvalfjörður öppnades 1998. Nu tar färjan inga bilar. I stället är trafiken främst till för pendlare och turister.

I dag utökas antalet turer på vardagar från tre till fyra i varje riktning. Den nya turen avgår från Reykjavík klockan 14 och från Akranes klockan 15.

Dessutom påbörjas även helgtrafik. Det blir nu två avgångar i varje riktning under lördagar och söndagar. Färjan seglar från Reykjavík klockan 10 och 17 samt från Akranes klockan 11 och 18.

Hittills är majoriteten av passagerarna islänningar. Färjan används främst av personer som pendlar mellan Reykjavík och Akranes, men också av såväl islänningar som utländska turister som gör dagsutflykter.

Här kan du läsa mer om färjetrafiken mellan städerna.