onsdag 12 juli 2017

Nu har Selfoss fått sitt vattenfallSå gott som dagligen dyker det i Selfoss upp turister på jakt efter vattenfallet med samma namn. Till fallet på norra Island från den sydisländska staden är det drygt 60 mil. Men nu har Selfoss fått sitt vattenfall. Det uppstod när det borrades efter en varmvattenskälla vid älven Ölfusá, rapporterar Vísir.

Selfoss är centralort i kommunen Árborg. Kommunen har tidigare fått vända sig till grannar för vattenförsörjningen. Nu kan det vara slut med det. De första borrningarna som gjorts vid bron över Ölfusá i centrala Selfoss lovar gott. Kanske kan den källa som nu upptäckts möta kommunens behov.

Kommunchefen Ásta Stefánsdóttir säger till Vísir att fördelen med att ha en källa i kommunen är att vattnet inte behöver ledas långa sträckor. Den kan därför bli till stor nytta när Selfoss växer på den västra sidan av bron. Och kanske kan det lilla vattenfallet som nu bildats bidra till att turister som kommer till staden för att söka efter den nordisländska forsen inte känner sig lika vilsna:
"Detta är sannolikt Selfoss som turisterna alltid letar efter."
Här kan du läsa mer om turisters jakt på Selfoss i Selfoss.