måndag 31 juli 2017

Turist omkom - föll överbord under forsränning i Hvítá

En man i 70-årsåldern omkom i lördags under forsränning i älven Hvítá. Mannen föll överbord - och trots att övriga ombord snabbt lyckades dra upp mannen ur älven gick hans liv inte att rädda. Mannen var då medvetslös. Händelsen utreds nu av polisen i Suðurland. Dödsorsaken är ännu inte fastställd. Det uppger polisen på Facebook.

Det var vid 12-tiden i lördags som larmet kom om en olycka i Hvítá. En turist - en man i 70-årsåldern - hade fallit i älven nära Brúarhlöð, en plats som ligger en knapp mil söder om Gullfoss.

Olyckan skedde under forsränning. Efter att mannen fallit överbord lyckades medresenärer snabbt dra upp honom ur älven. Mannen var då medvetslös. Återupplivningsförsöken gav inga resultat. Den helikopter som kallats ut från kustbevakningen för att föra mannen till sjukhus i Reykjavík återkallades därför.

Kroppen fördes till vårdcentralen i Selfoss. Händelsen utreds nu av polisen i Suðurland. Dödsorsaken är ännu inte fastställd.

Det är den andra dödsolyckan i Hvítá på kort tid. För knappt två veckor sedan omkom en 22-årig man från Georgien sedan han fallit i Gullfoss. Kroppen har inte återfunnits, men det finns inget hopp om att mannen ska ha överlevt forsen.