onsdag 9 augusti 2017

Bo på Air Bnb på Island är dyrast i hela Europa

Att boka övernattning på Island med Air Bnb är dyrast i hela Europa. För en person ligger snittpriset per natt på 129 euro. Det är betydligt dyrare än i tvåan Sverige där övernattningen kostar 94 euro. Billigast i Europa är Makedonien, Albanien, Moldavien och Kosovo. Där är kostnaden bara en fjärdedel jämfört med Island.

Air Bnb har de senaste åren blivit en jätte på Island. I centrala Reykjavík är det så många bostäder som hyrs ut till turister genom bokningstjänsten att antalet invånare i innerstaden minskar. För ägarna ger uthyrningen ofta stora intäkter. Trots nya regler som underlättar registrering sker en majoritet av uthyrningen utan tillstånd.

Det är tack vare den snabbt stigande efterfrågan som Air Bnb kunnat växa. Samtidigt som det är billigt att flyga till Island är det dyrt att övernatta på hotell. Många väljer därför Air Bnb för att spara pengar.

Men jämfört med övriga Europa är inte heller Air Bnb prisvärt på Island. Det genomsnittliga övernattningspriset för en person är 129 euro. Det uppger Voucher Cloud.

Inget annat land är i närheten av att vara så dyrt som Island. Sverige är näst dyrast. Där kostar övernattningen i snitt 94 euro. Därefter följer Andorra med 91 euro, Norge med 89 euro och Storbritannien med 86 euro.

I Europas billigaste länder får turister fyra nätter till priset av en natt på Island. I Makedonien kostar övernattningen i snitt 30 euro, i Albanien 31 euro samt i Moldavien och Kosovo 32 euro.

Här kan du läsa mer om Air Bnb på Island.