onsdag 16 augusti 2017

Drunknade mannen i Hvítá är identifierad

Den kropp som hittades i Hvítá var den 22-årige georgier som föll i älven för snart en månad sedan. Kroppen är nu identifierad, men obduktionen är ännu inte färdig. Mannen hamnade i Hvítá vid Gullfoss och hade ingen chans att ta sig upp ur den strömma älven. Sannolikt drunknade 22-åringen vid vattenfallet.

Det var den 19 juli i år som en 22-årig asylsökande från Georgien föll i Hvítá vid Gullfoss. Flera vittnen såg mannen i älven och hur han förgäves försökte ta sig upp ur vattnet. Han sågs till efter vattenfallets första del, men ingen såg honom efter det andra fallet.

I söndags hittades kroppen vid Brúarhlöð vid Hvítás östra strand. Den hade då spolats upp på land efter att ha legat någonstans i älven i nästan en månad.

Kroppen har nu identifierats. Obduktionen är ännu inte klar. Mannen tros ha drunknat, men han kan också ha omkommit av kroppsskador direkt när han sögs ned i den andra delen av vattenfallet.

22-åringen hade åkt till Gullfoss utan sällskap i en lånad bil. När han tittade på vattenfallet från en höjd tros han ha råkat snava och hamna i vattnet. Polisen misstänker inget brott.

Här kan du läsa mer om den drunknade 22-åringen.