måndag 14 augusti 2017

Kropp efter man som drunknade i Gullfoss tros ha hittats

En död man hittades vid Hvítás östra strand i går. Sannolikt rör det sig om den 22-årige georgier som föll i vattnet vid Gullfoss för snart en månad sedan. Likfyndet gjordes av kustbevakningen och räddningstjänst under en överflygning av området. Kroppen har nu transporterats till Reykjavík för obduktion och identifiering.

Den 19 juli föll en 22-årig asylsökande från Georgien i Gullfoss. Flera vittnen såg mannen efter den första delen av vattenfallet, men sedan han hamnade i den andra delen av fallet - som är 21 meter högt - har han inte setts till.

I flera dagar sökte räddningstjänst och kustbevakning längs älven Hvítás stränder. Efter den försvunne mannen fanns inga spår. På ett ställe spändes ett nät över Hvítá för att fånga upp kroppen om den skulle flyta med strömmen.

Kustbevakning och räddningstjänst har varje helg sökt av stränderna. Under en överflygning med helikopter hittades i går en kropp vid Hvítás östra strand strax söder om Brúarhlöð, en plats som ligger ungefär en mil söder om Gullfoss.

Polisen i Suðurland skriver på Facebook att det med största sannolikhet rör sig om den 22-årige georgiern. Kroppen har nu förts till Reykjavík för obduktion och identifiering.

Här kan du läsa mer om den man som tros ha drunknat i Gullfoss.