tisdag 15 augusti 2017

Segelflygare dödsstörtade inför hundratals åskådare

Inför omkring 400 vittnen dödsstörtade en kanadensisk segelflygare till marken på Reynisfjara. Mannen dödförklarades på platsen. Mannen var en erfaren segelflygare. Det är ännu inte känt om olyckan orsakades av misstag under flygningen eller om han drabbades av en hjärtattack eller liknande. Olyckan inträffade i söndags kväll.

Det var klockan 18.43 i söndags som polis och ambulans larmades till Reynisfjara utanför Vík í Mýrdal på södra Island. En segelflygare hade då störtat på stranden. Omkring 400 personer fanns på platsen och blev vittnen till olyckan.

Mannen var kanadensisk medborgare. Han var också en erfaren segelflygare van vid just förhållandena vid Reynisfjara. Berättelser från vittnen signalerar att mannen skulle ha agerat underligt just innan han störtade. Det skulle kunna tyda på att han drabbats av exempelvis en hjärtattack i luften.

Polisen i Suðurland leder utredningen av olyckan. Flera vittnen hördes på platsen under söndagskvällen. Det uppger polisen i ett pressmeddelande.