lördag 9 september 2017

Amerikansk turist döms - misshandlade dotter på hotell

Den 33-åriga kvinnan höll fast sin 13-åriga dotter och hotade att skära henne med en vass glasskärva. Hon slog också dottern med en e-cigarett och en bärbar dator. Nu döms mamman för misshandel och brott mot barnavårdslagen. Kvinnan är amerikansk medborgare och var på semester på Island tillsammans med dottern när misshandeln ägde rum.

Det var på kvällen den 14 augusti i år som polis kallades till Hótel Natura i Reykjavík. I ett hotellrum fanns en 33-årig amerikansk kvinna och hennes 13-åriga dotter.

Dottern hade blåmärken på knät, skärsår i pannan och en bula i bakhuvudet.

Mamman erkände inför Héraðsdómur Reykjavíkur att hon misshandlat dottern. Hon tappade kontrollen efter att dottern råkat slå sönder en glasram. Det var då som mamman höll fast dottern och hotade att skära henne med en vass glasskärva. Hon drog skärvan längs flickans panna så att mindre skärsår uppstod.

Hon slog också dottern i huvudet med en e-cigarett och på knät med en bärbar dator.

Kvinnan sade i rätten att hon hade missbruksproblem. De har hon nu sökt hjälp för.

Straffet blir fem månaders fängelse för misshandel och brott mot barnavårdslagen. Domen är villkorlig och kvinnan behöver inte sitta av fängelsestraffet om hon inte gör sig skyldig till ny brottslighet inom två år. Domstolen tar bland annat hänsyn till att kvinnan har sökt hjälp för sitt alkoholmissbruk.

Kvinnan ska också betala rättegångskostnader på 300 000 isländska kronor.

Här kan du läsa domen i sin helhet.