söndag 26 november 2017

Dagens bonuscitat

"Jag hade varit borgmästare, jag hade varit Självständighetspartiets kommunalråd i Reykjavík, jag hade varit fullmäktigeledamot i många år, jag hade varit Självständighetspartiets vice vd, hade varit aktiv i politiken i ungefär arton år när jag bestämde mig för att kandidera till Självständighetspartiets ordförande. Då bokade en ung kille från ungdomsförbundet till det parti jag tillhör och satte sig mitt emot mig och ville diskutera med mig om att jag borde förstå hur långt jag kunde gå. Han var ungefär 25 år yngre än mig och han ville väcka min uppmärksamhet på att man nu kanske borde sätta sig ned och fundera över hur högt upp man kunde gå på denna stege. Jag är inte säker på att han hade haft ett sådant samtal med en 45 år gammal man."

Hanna Birna Kristjánsdóttir i RÚV om sina erfarenheter av hur kvinnor behandlas inom isländsk politik.