söndag 5 november 2017

Få islänningar säger ja till mat serverad i en sko

En rund tallrik är allra bäst. Men en fyrkantig tallrik går nästan lika bra. Stenskivor, träbrädor och glasburkar går också fint. Skor är det dock få islänningar som vill få maten serverad i. Inte heller hundmatsskålar är särskilt populära. Mest öppna för udda serveringsfat är Piratpartiets väljare. Det visar en undersökning utförd av MMR.

Att matställen som restauranger, kaféer och barer främst använder traditionella tallrikar är förstås ingen överraskning. Det är också tallrikar som flest islänningar vill få sin mat serverad på när de går ut och äter. Hela 98 procent ger tummen upp för att få en rund tallrik och 97 procent ger tummen upp för en fyrkantig tallrik.

Andra serveringsfat som accepteras av en majoritet är stenskiva med 88 procent, en träbräda med 83 procent, en glasburk med 79 procent och ett stenblock med 53 procent.

En blomkruka är acceptabel för 39 procent, en skyffel för 33 procent, en hundmatsskål för 23 procent och en sko för 13 procent.

Mest öppna för udda serveringsmetoder är Ljus framtids sympatisörer. Här är det 26 procent som kan tänka sig att äta ur en sko och 50 procent som inte skulle säga nej till att få maten serverad i en hundskål.

Självständighetspartiets sympatisörer är mest skeptiska till en sko som serveringsfat. Bara 9 procent tycker att den duger att servera mat ur.