torsdag 23 november 2017

Nio av tio islänningar använder Facebook

Facebook är klart störst bland sociala medier på Island. Hela 92 procent av islänningarna använder Facebook. Mycket populära är också Snapchat och Instagram - som bägge dessutom växer. Däremot tappar Twitter användare. Och dejtningappen Tinder har slutat växa. Det visar en undersökning utförd av Gallup.

Det är inte många islänningar över 18 år som inte finns på Facebook. Jämfört med andra sociala medier har Facebook i dag en blygsam utvecklingstakt - men så finns också islänningar i allmänhet på sajten. Det är nu 92 procent av islänningarna som har Facebook.

Näst populärast är Snapchat - som nyttjas av 62 procent - följt av Instagram, en app som 44 procent av islänningarna använder. Vidare är det 28 procent som finns på Pinterest, 20 procent som finns på Twitter, 17 procent som finns på Linkedin och 7 procent som finns på Tinder.

Både Snapchat och Instagram fortsätter att locka nya användare. Däremot minskar andelen islänningar som använder Twitter. Dejtningappen Tinder har varken växt eller krympt.

Här kan du läsa mer om islänningar och sociala medier.