tisdag 16 januari 2018

Världens rikaste islänning blir ännu rikare

Foto: Actavis
Björgólfur Thor Björgólfssons förmögenhet fortsätter att växa. Han har nu tillgångar på 1,8 miljarder dollar. Inom loppet av ett år har han blivit 200 miljoner rikare. Det gör honom inte bara till den rikaste islänningen i Forbes rankningen över världens rikaste personer. Han är också den enda islänningen på listan.

Ett drygt år före finanskrisen var Björgólfur Thor Björgólfsson nummer 249 på listan över de rikaste privatpersonerna i världen. Efter kraschen försvann han från listan. Men han lyckades behålla en del av sitt imperium. Genom uppgörelser med fordringsägare har han sedan dess kunnat se sin förmögenhet växa på nytt.

Nu är Björgólfur Thor Björgólfsson nummer 1 116 på Forbes rankning. Det är ett rejält kliv jämfört med förra året då han var 1 415 på listan.

Björgólfur Thor Björgólfsson är nu god för 1,8 miljarder dollar. Bara det senaste året har hans förmögenhet växt med 200 miljoner.

Ingen annan islänning har efter kraschen hösten 2008 kunnat skaffa sig tillräckligt stora rikedomar för att platsa på listan.

Här kan du läsa mer om Björgólfur Thor Björgólfsson.