tisdag 20 februari 2018

Dill i Reykjavík behåller Islands enda Michelinstjärna

Dill i Reykjavík är för andra året i följd Islands enda restaurang med en Michelinstjärna. Utmärkelsen är den första i sitt slag för nye kökschefen Kári Þorsteinsson som nyligen tog över ansvaret efter Ragnar Eiríksson. Efter att den hett efterlängtade Michelinstjärnan blev verklighet har inte minst utländska gästers intresse för restaurangen växt.

För ett år sedan blev Dill i Reykjavík den första restaurangen på Island som belönades med en Michelinstjärna. När årets stjärnor presenterades i går stod det klart att Dill lyckats försvara utmärkelsen. Även i år finns Dill med på Michelinguidens lista över restauranger som håller hög kvalitet i sin klass.

Förra året var det kökschefen Ragnar Eiríksson som tog emot utmärkelsen. Han lämnade vid årsskiftet uppdraget för att börja arbeta med Holt, den nya restaurang på Hótel Holt i Reykjavík som öppnar den 28 februari. Sedan dess har Kári Þorsteinsson basat över köket på Dill. Han har erfarenhet från restauranger med Michelinstjärnor i Köpenhamn och London.

Michelinstjärnan har inte minst gjort att utländska besökare blivit nyfikna på Dill. På restaurangen finns i regel inga lediga bord inom den närmaste månaden. Dill har också infört ett bokningssystem där den som inte avbokar senast 48 timmar före måste betala en avgift på 11 990 isländska kronor per person.

Här kan du läsa mer om Dills Michelinstjärna.