onsdag 7 mars 2018

Renässans ställer inte upp i kommunalvalet i Akureyri

Renässans går inte till val med någon egen lista i kommunalvalet i Akureyri. I stället kommer partiet att kandidera ihop med lokalpartiet Kommunlistan. Samma val har tidigare Ljus framtids Preben Jón Pétursson gjort. Renässans Hildur Betty Kristjánsdóttir kommer att vara en av kandidaterna för Kommunlistan.

Nyligen meddelade Ljus framtid att partiet inte kommer att ställa upp i kommunalvalet i Akureyri den 26 maj. Partiets enda fullmäktigeledamot Preben Jón Pétursson siktar därför inte på omval för Ljus framtid. Han tänker i stället kandidera för Kommunlistan.

Nu står det klart att Renässans - som i vissa kommuner kommer att samarbeta med Ljus framtid - gör samma val. Den lokala partiförening som bildades så sent som i januari i år gör inget försök att på egen hand ta sig in i kommunfullmäktige. Renässans bildar i stället allians med Kommunlistan.

Hildur Betty Kristjánsdóttir, som är ordförande för den lokala partiföreningen, säger till RÚV att hon känner sig hemma inom Kommunlistan:
"Jag känner att jag har något gemensamt med Kommunlistan. Det är en varierad grupp av individer som samarbetar där oavsett från vilket parti de kommer."
Här kan du läsa mer om kommunalvalet i Akureyri.