måndag 5 mars 2018

Tommi's Burger Joint lägger ned i Malmö

Tommi's Burger Joint stänger i Malmö för gott. I stället för att öppna på nytt till våren kommer restaurangen att säljas. Nedläggningen innebär att den isländska hamburgerkedjan försvinner från Sverige. Tommi's Burger Joint finns sedan tidigare även i Danmark, Storbritannien, Norge, Italien och Tyskland.

Våren 2015 var Tommi's Burger Joint den andra isländska snabbmatskedjan som etablerade sig i Sverige. Men nu är äventyret över. I oktober förra året stängdes restaurangen i Kungsparken i Malmö. Då var tanken att öppna till våren. Så blir det inte. Restaurangen kommer i stället att säljas.

Konkurrensen i Malmö har blivit allt hårdare när allt fler hamburgerkedjor etablerat sig i staden. Tommi's Burger Joint har genom åren fått blandad kritik. Inte minst har många kunder klagat på långa väntetider.

Tommi's Burger Joint - som grundades som Hamborgarabúlla Tómasar på Island 2004 - har dock med framgång öppnat flera restauranger i utlandet. Kedjan finns sedan tidigare i Danmark, Norge, Tyskland, Storbritannien och Italien.

Här kan du läsa mer om lanseringen av Tommi's Burger Joint.