tisdag 1 maj 2018

Hlölli vill öppna ny restaurang i Osby

Osby kan bli nästa etablering för den isländska snabbmatskedjan Hlölli. Sedan tidigare finns en restaurang på Listermacken i Mjällby utanför Sölvesborg. Mackägarna hoppas kunna öppna i Osby efter sommaren. De har också förhoppningar om att kunna öppna fler restauranger. Det rapporterar Norra Skåne.

För två år sedan blev Hlölli - eller Hlöllabátar som är det fullständiga isländska namnet - den tredje isländska snabbmatskedjan som etablerade sig i Sverige. Ingen av de två första kedjorna finns dock kvar i ursprunglig form. Tommi's Burger Joint blev kortlivade i Malmö och bommade igen i höstas. Serrano finns kvar men heter i Sverige Zócalo och har en helt annan meny än det isländska originalet.

Hlölli är däremot trogen originalet. Precis som på Island serveras vita baguetter med stekt pålägg och en majonnäsbaserad sås tillverkad enligt originalreceptet.

I dag finns Hlölli på Listermacken i Mjällby utanför Sölvesborg. Nu siktar mackägarna Petra Granqvist och Patrik Johansson på att expandera. De hoppas kunna öppna i Osby efter sommaren. Petra Granqvist säger till Norra Skåne att förhoppningen är att det längre fram ska bli fler nya restauranger:
"Nu letar vi efter lämpliga lokaler och har hittills tittat på några stycken."
Hlöllabátar grundades 1986 och har sex restauranger på Island. Kedjan är döpt efter grundaren Hlöðver Sigurðsson.

Här kan du läsa mer om Hlölli i Sverige.