torsdag 31 maj 2018

Turist dog efter fall på Reynisfjara - slog huvudet i sten

En 80-årig kvinna miste livet efter en olycka vid Reynisfjara i går. Kvinnan gick på gångvägen till stranden när hon föll. Hon landade på en sten. Kvinnan fördes till sjukhus i Reykjavík med helikopter, men hennes liv gick inte att rädda. Det är den elfte personen som omkommer i olyckor på södra Island i år.

Vid 14.30 i tisdags larmades räddningstjänsten till Reynisfjara utanför Vík í Mýrdal på den isländska sydkusten. En 80-årig kvinna hade fallit och landat på en sten när hon gick på gångvägen till stranden.

Det stod snart klart att kvinnan var allvarligt skadad. Klockan 15.36 lyfte en av kustbevakningens helikoptrar för att möta ambulansen på vägen och snabbare föra kvinnan till sjukhus i Reykjavík. En dryg timme senare landade helikoptern i Reykjavík.

Kvinnans liv gick inte att rädda. Det rörde sig om en utländsk turist som besökte Island med sin familj. Det uppger polisen i ett pressmeddelande.

Hon är enligt RÚV den elfte att mista livet i olyckor i Suðurland - regionen södra Island - hittills i år. Av de omkomna har sju varit utländska turister. Förra året omkom totalt fjorton personer i olyckor i regionen.