tisdag 26 juni 2018

Avgifterna för att gå på toaletten i Harpa är tillbaka

Harpa i Reykjavík återinför avgifterna för toalettbesök under sommaren. I år kostar det 250 isländska kronor att gå på toaletten i konsert- och kongresshuset. Det är en prissänkning med 50 kronor jämfört med förra året. Den som besöker något evenemang eller ett matställe i Harpa kan fortfarande besöka toaletten utan extra kostnad.

Förra sommaren började konsert- och kongresshuset Harpa ta betalt för toalettbesök. Under sommarmånaderna är det färre evenemang i huset samtidigt som turisterna är fler. Harpas ledning var dock inte nöjd med alla besökare. Många passade på att äta både matsäck och sova i lokalerna.

Svaret från Harpa blev att stänga alla våningar ovanför entréplanet när det inte var evenemang. Samtidigt infördes en avgift på 300 isländska kronor för den som besökte toaletterna på källarplanet. Avgifterna avskaffades sedan under hösten.

Nu är toalettavgifterna tillbaka. I sommar kostar toalettbesöket 250 kronor. Gäster till evenemang och matställen kan dock alltjämt gå på toaletten utan någon extra kostnad. Det uppger Harpa i ett pressmeddelande.

Här kan du läsa mer om toalettavgifterna i Harpa.