fredag 1 juni 2018

Turist stoppad med isländskt vägmärke i handbagaget

En turist stoppades nyligen i säkerhetskontrollen på flygplatsen i Keflavík. I handbagaget hade mannen ett vägmärke. Mannen hävdade att han hade köpt trafikskylten under en färd längs ringvägen. Vidare uppgav mannen att han hade betalat 3 000 isländska kronor för skylten. Mannen tvingades att lämna ifrån sig skylten.

Att turister vill ta med sig souvenirer från Island är allt annat än ovanligt. Inte heller är det helt ovanligt att vissa försöker ta med sig olagliga souvenirer.

Nyligen stoppades en utländsk turist i säkerhetskontrollen på flygplatsen i Keflavík. När mannen gick igenom säkerhetskontrollen visade det sig att han hade ett isländskt vägmärke i handbagaget.

Mannen hävdade att han inte hade stulit skylten. I stället hade han köpt den av en försäljare vid vägkanten någonstans mellan Höfn och Vík í Mýrdal.

Mannen tvingades lämna ifrån sig skylten. Polisen tog den till kommunens förråd i Reykjanesbær. På skylten stod det Bifreiðastöður bannaðar, vilket betyder att parkering är förbjuden.