torsdag 7 juni 2018

Wow Air är världens sämsta flygbolag

Usel hantering av klagomål och sen utbetalning av ersättning. Tillsammans med brister i punktligheten och service långt under genomsnittet gör det Wow Air till världens sämsta flygbolag. Wow Air klassas som det sämsta av de 72 flygbolag som ingår i Air Helps årliga rankning. Icelandair hamnar på plats 45.

Air Helps sammanställning av världens bästa och sämsta flygbolag baserar sig på tre punkter. Bolagen får betyg för punktlighet, service och klagomålshantering. Wow Air är bara något sämre än Icelandair när det gäller punktlighet och service. Klagomålshanteringen är Icelandairs bästa sida - men den klart sämsta för Wow Air.

Wow Airs klagomålshantering får betyget 1,7 av 10. Det betyder att hanteringen av klagomål är mycket långsam, att kunderna inte får insyn i processen och att utbetalningen av ersättning tar lång tid. Bara två flygbolag i världen - Royal Jordanian Airlines och Easyjet - får sämre betyg för sin klagomålshantering.

Klagomålshanteringen är i stället Icelandairs starkaste punkt. Här får bolaget betyget 8.

För punktligheten får Icelandair 7,8 och Wow Air får 7,5. Servicen hos Icelandair får betyget 6,3 och hos Wow Air 6.

Wow Airs snittbetyg är 5,04 - vilket alltså är sämst av alla de 72 flygbolag som ingår i rankningen. Icelandair hamnar på plats 45 med snittbetyget 7,36.

Världens bästa flygbolag är Qatar Airways med betyget 9,08. Tvåa är Lufthansa med 8,57 och trea Etihad Airways med 8,43.