torsdag 12 juli 2018

Turister avslöjade med katt i handbagaget i Keflavík

Att direkt resa vidare eller att avliva katten. Det valdes ställdes nyligen resenärer inför som var på väg från Hamburg till Nordamerika. Planen var att stanna på Island i några dagar - men det var omöjligt på grund av den katt som de hade med sig i handbagaget. Katten upptäcktes av en annan resenär. Det uppger Matvælastofnun på Facebook.

Alla djur som förs in till Island måste sitta i karantän. En sådan plats måste bokas i förväg och djur tas bara emot bestämda dagar. Men ibland försöker turister smuggla in husdjur i landet. Sådana försök brukar sluta på två sätt - antingen får de återvända direkt med djuret eller resa in i Island men avliva djuret.

Nyligen upptäckte en resenär ombord ett plan från Hamburg till Keflavík att resenärerna i raden framför hade en katt i handbagaget. Resenären tipsade tullen. Turisterna med katten i bagaget stoppades när de skulle gå igenom tullen. Där fick de veta att det inte var tillåtet att ta med sig katten under vistelsen på Island.

Resenärerna fick två alternativ - att omedelbart resa vidare till Nordamerika utan att göra det planerade besöket på Island eller att stanna på Island men avliva katten. De valde att boka om flygbiljetterna och fortsätta resan.