torsdag 9 augusti 2018

Isländska snabbmatskedjan Hlölli öppnar i Osby

Hlölli öppnar i stationshuset i Osby den 1 september i år. Det blir den isländska snabbmatskedjans andra restaurang i Sverige. Hlöllis hyresavtal med kommunen löper på ett år. Sedan tidigare finns Hlölli även i Mjällby utanför Sölvesborg. Verksamheten i Sverige drivs som en franchise med tillstånd från det isländska bolaget.

På Island är Hlölli synonymt med baguetter fyllda med stekt pålägg och en majonnäsbaserad sås som innehåller 74,7 gram fett per 100 gram. Där finns Hlölli - eller Hlöllabátar, som är kedjans fullständiga namn - på sex platser. Dressingen går dessutom att köpa i vissa livsmedelsbutiker.

För två år sedan öppnade Hlöllis första restaurang i Sverige i Mjällby utanför Sölvesborg. Det är dock inte det isländska bolaget som står bakom lanseringen. Att Hlölli kommit till Sverige beror på svenska franchisetagare.

Den 1 september invigs Hlöllis andra restaurang i Sverige. Platsen blir stationshuset i Osby. Hyresavtalet med kommunen löper inledningsvis på ett år. Anders Edwall, fastighetschef på Osby kommun, säger till kommunens webbplats att lokalerna ska fräschas upp inför premiären:
"Det är väldigt roligt att vi nu får en aktör som flyttar in och bedriver verksamhet här. Det innebär att det blir mer rörelse i och omkring stationshuset och det bidrar förhoppningsvis även till en lugnare miljö."
Här kan du läsa mer om Hlölli i Sverige.