fredag 10 augusti 2018

Översvämningarna i Skaftárjökull är över

Foto: Benedikt G. Ófeigsson/
Veðurstofa Íslands
Flödena i glaciärälven Skaftá är åter normala. Därför betraktar nu Veðurstofa Íslands översvämningarna i Skaftárjökull som avslutade. Bron över Eldvatn längs väg 208 öppnades i går på nytt för trafik. Vegagerðin arbetar nu med att reparera skadorna på den del av ringvägen vid Eldhraun som hamnade under vatten under översvämningarna.

En vecka efter de hittills mest omfattande översvämningarna i Skaftárjökull förklarade i går Veðurstofa Íslands att de var över för den här gången. Då hade genomströmningen i Skaftá återgått till för årstiden normala nivåer.

Normal genomströmning vid Sveinstindur vid Öræfajökull är 140 kubikmeter i sekunden. I går var den mellan 120 och 170 kubikmeter. När översvämningarna kulminerade sent i lördags kväll var genomströmningen vid Sveinstindur över 2 000 kubikmeter i sekunden.

Skaftárjökulls östra och västra kalderor är nu så gott som tömda på smältvatten. Det betyder förmodligen att det dröjer minst två år innan det är dags för nästa större översvämning.

I sjöarna Grænlækur och Tungulækur är vattenstånden ovanligt höga på grund av översvämningarna. Här kommer det att ta ungefär en vecka innan nivåerna är normala.

Under gårdagen hävdes också de sista avspärrningarna på väg 208. Efter att ha undersökt bron över Eldvatn öppnades den åter för trafik. Bron verkar inte ha skadats av de senaste översvämningarna. Däremot är den fortfarande i dåligt skick efter översvämningarna för tre år sedan. Alltjämt är maxgränsen för fordon som får använda bron fem ton.

Ringvägen vid Eldhraun väster om Kirkjubæjarklaustur öppnades för trafik redan i onsdags morse. Trafiken fortsatte i går utan några förhinder. Den tillåtna hastigheten har åter höjts till 90 kilometer i timmen.

Vegagerðin arbetar nu med att reparera vägrenen på den sträcka av vägen som hamnade under vatten. Själva körbanan har inte skadats. Däremot har kanterna blivit instabila på grund av vattenmassorna. Arbetet med att återställa vägen kan dock ske utan att det hindrar trafiken.

När ringvägen var stängd dirigerades trafiken om till en smal omväg via Meðalland. Att den vägen inte är lämplig för så mycket trafik är något som oroar Eva Björk Harðardóttir, kommunalråd i Skaftárhreppur. Inte minst eftersom mycket talar för att framtida översvämningar kommer att drabba ringvägen hårdare.

De två senaste översvämningarna har täppt till många håligheter i Eldhraun. Tidigare kunde smältvatten från glaciären rinna genom lavafältet mot havet. Nu när håligheterna har fyllts av sediment ökar riskerna för att smältvatten i stället kommer att strömma över ringvägen vid Eldhraun.

Eva Björk Harðardóttir säger till RÚV att hon därför vill se satsningar på vägarna i kommunen - både på ringvägen vid Eldhraun och på vägen via Meðalland:
"Om älven ska rinna i sina fåror hela vägen till havet och översvämningarna likaså får vi naturligtvis all sörja ned i tätorten och vi vill inte det mer än själva översvämningarna. Det är bättre att de sprider ut sig lite, men då behöver riksväg 1 vara redo att stå emot det. Och kanske inte spara på avlopp utan i stället utöka det."
Här kan du läsa mer om översvämningarna i Skaftárjökull.