måndag 27 augusti 2018

Wow Air behöver miljardbelopp för att inte krascha

Wow Air behöver inom kort dra in mellan 6 och 12 miljarder isländska kronor för att undvika konkurs. Flygbolagets enorma expansion kombinerat med miljardförluster har nästan utraderat det egna kapitalet. Dessutom planeras en börsintroduktion. Även för Icelandair är läget kritiskt. Bolaget fortsätter att gå back.

Uppstickaren Wow Air växte fram ur resterna av lågprisbolaget Iceland Express. När Wow Air hösten 2012 köpte delar av Iceland Express var det efter en misslyckad satsning på trafik till Nordamerika. Iceland Express varumärke skadades avsevärt av ständiga förseningar och bristande kundservice.

För Wow Air - som grundades av investeraren Skúli Mogensen - har det åtminstone bitvis gått betydligt bättre. Bolaget gjorde under 2016 en vinst på 3,9 miljarder isländska kronor. Men förra året vände utvecklingen till en förlust på 2,4 miljarder. Förlusterna fortsatte under första halvåret i år. Dessutom hade Wow Airs eget kapital krympt till 4,5 procent.

Wow Airs expansion har gjorts med huvudsakligen inhyrda flygplan. Bolaget har nu omkring 1 500 anställda. Wow Air är nu nästan lika stort som Icelandair sett till antalet passagerare som flyger från Keflavík. Där har Icelandairs andel krympt till 41 procent medan Wow Airs andel ökat till 37 procent. Wow Air räknar med att gå om Icelandair under 2019.

Men Wow Air har alltså drabbats av akut växtvärk. Konkurrensen på lågprismarknaden är mycket hård med ett stort utbud av billiga flygstolar. Bolaget pressas av höga lönekostnader för den isländska personalen, den starka isländska kronan och stigande bränslepriser. Ett annat bekymmer är att turismen till Island inte längre ökar. För Wow Air betyder det att kostnaderna stiger i mycket snabbare takt än intäkterna.

Nu söker Wow Air nytt kapital för att undvika en konkurs. Bolaget behöver inom kort mellan 6 och 12 miljarder isländska kronor. Med hjälp av norska Pareto Securities - som tidigare hållit i liknande projekt för Icelandair och Norwegian - ska bolaget genom treåriga obligationer dra in pengar som håller det i luften under de två närmaste åren.

Under samma period ska Wow Air arbeta för en börsintroduktion. Den ska i sin tur ge bolaget ytterligare kapital.

Ett rejält ekonomiskt tillskott är alltså nödvändigt. Om förlusterna fortsätter kommer Wow Airs kassa annars snart att vara tom.

Icelandair har det också tufft. Även här är det högre lönekostnader än många av de utländska konkurrenterna, den starka isländska kronan och höga bränslepriser som är de största problemen. Bolagets prognos om stigande biljettpriser har däremot inte slagit in. Visserligen stiger intäkterna från biljettförsäljningen, men inte i samma takt som kostnaderna.

Första halvåret gjorde Icelandair en förlust på 6,3 miljarder isländska kronor - något som fick bolagets aktie att rasa på börsen i Reykjavík. Det kan jämföras med en förlust på 2,1 miljarder under första halvåret 2017.

Också Icelandair dras med växtvärk. Beläggningen på planen har minskat. En rad höga chefer köpte aktier i bolaget efter börsraset som ett sätt att försöka skapa förtroende för Icelandair.

Varken Icelandair eller Wow Air har vänt sig till staten med någon begäran om ekonomiskt stöd. Men bolagens utsatta position har redan blivit en fråga för regeringen. Bägge bolagen är i dag så stora att de betraktas som samhällsekonomiskt viktiga. Därför samlades ansvariga ministrar i måndags till ett möte för att diskutera situationen.

På mötet deltog statsminister Katrín Jakobsdóttir, finansminister Bjarni Benediktsson, kommunikationsminister Sigurður Ingi Jóhannsson och turismminister Þórdís Kolbrún Reykfjörð Gylfadóttir. De träffades inom ramarna för en samrådsgrupp som diskuterar frågor som rör företag som har betydelse för det ekonomiska systemet.

En rapport om de isländska flygbolagens ställning på marknaden är att att vänta under september. I dagsläget finns inga statliga garantier för Icelandair eller Wow Air.

Här kan du läsa mer om Icelandair.