tisdag 2 oktober 2018

Primera Air begärs i konkurs i dag - alla flyg ställs in

Foto: Primera Air
Primera Air begärs i dag i konkurs. Det skuldtyngda bolaget är i princip värdelöst. Satsningar på direktflyg mellan Europa och Nordamerika har misslyckats. Konkursen i dag innebär inte bara att tusentals turister riskerar att bli strandsatta. Den betyder också att flygplatser - däribland Keflavík - kommer att förlora pengar på obetalda landningsavgifter.

Andri Már Ingólfssons flygbolag Primera Air har brottats med ekonomiska problem i flera år. Bolaget har också dragit på sig ett uselt rykte. I Sverige såväl som i flera andra länder tillhör Primera Air de bolag som är sämst på att kompensera passagerare för förseningar och andra brister i servicen.

Primera Airs huvudsakliga verksamhet har varit att fungera som operatör åt arrangörer som säljer charterresor till populära turistdestinationer. Nyligen försökte Primera Air slå sig in på den reguljära marknaden genom att börja flyga mellan Europa och Nordamerika. Den satsningen har inte varit i närheten av att gå runt och flera av de nya rutterna avskaffades snabbt.

I år började Primera Air med flyg från London och Paris till New York, Boston, Washington DC och Toronto. Nästa år skulle satsningen fortsätta med flyg från Berlin, Frankfurt och Madrid.

Nu blir det alltså inget av de planerna. Utvecklingen är inte överraskande. Primera Air har under en längre tid haft svårt att nå lönsamhet. Förlusterna beror enligt ett pressmeddelande bland annat på hård konkurrens och höga bränslepriser. För att minska lönekostnaderna har Primera Air i stor utsträckning anställt personal i länder där löneläget är betydligt lägre än på Island.

Redan i årsredovisningen för 2017 för moderbolaget PA Holding framkom det att Primera Air i princip var värdelöst. Túristi rapporterar att bolaget - trots den massiva expansionen - där värderades till 0 euro. PA Holding äger 84 procent av Primera Air.

Revisorerna påpekar att de kortfristiga skulderna var långt större än driftskapitalet. Det gjorde i sin tur att bolagets manöverutrymme var ytterst begränsat. Men Primera Airs ledning trodde på en vändning och på nytt kapital för att kunna fortsätta.

På Island flyger Primera Air åt charterarrangören Heimsferðir. Trafiken kommer enligt ett pressmeddelande att övertas av Travel Service.

Primera Air svarar i dag för 1,5 procent av antalet passagerare som flyger från Keflavík. Flygplatsbolaget Isavia kommer att förlora på konkursen eftersom inget tyder på att det skulle finnas några tillgångar i Primera Air för att täcka obetalda landningsavgifter. Hur stora förlusterna kommer att bli är inte känt.

Ett av Primera Airs plan ska ha stoppats på Stansted i London. Flyget får inte lyfta förrän de obetalda landningsavgifterna har betalats.

Konkursen gäller de två bolagen Primera Air Nordic och Primera Air Scandinavia. I Sverige har Primera Air flugit åt Solresor.

Här kan du läsa mer om Primera Air.