tisdag 19 februari 2019

Dill i Reykjavík förlorar Islands enda Michelinstjärna

Dill i Reykjavík förlorar sin enda stjärna i Guide Michelin. Beslutet innebär att det inte längre finns någon restaurang på Island som har någon Michelinstjärna. Dessutom förlorar Matur og drykkur i Reykjavík utmärkelsen Bib Gourmand - men i stället får Skál i Reykjavík en sådan utnämning av Guide Michelin.

I februari 2017 blev Dill i Reykjavík historisk som den första isländska restaurangen som belönades med en Michelinstjärna. Förra året lyckades Dill försvara sin stjärna. Men när Guide Michelin i går presenterade den nya listan fanns inte längre Dill med. Efter två år är Island alltså åter utan representant på listan.

Det är inte bara Dill som försvinner från listan. Förra året fick Matur og drykkur i Reykjavík status som Bib Gourmand, en utmärkelse som tilldelas restauranger som serverar vällagad mat till rimligt pris. Guide Michelins inspektörer ratades alltså även Matur og drykkur i år.

Men Island gick inte helt lottlöst från gårdagens utdelning. Skál i Reykjavík fick en Bib Gourmand. Ingen annan restaurang i landet har denna status.

Här kan du läsa mer om Dills Michelinstjärna.