måndag 4 februari 2019

Föll från klippa i Þorlákshöfn - räddad av helikopterEn kvinna räddades under mycket svåra omständigheter på stranden i Þorlákshöfn i går. Räddningstjänst och kustbevakningens helikopter larmades till platsen vid lunchtid. Hon tros ha fallit sju till åtta meter från en klippa. Kvinnan hamnade på den isiga stranden och fick firas upp till helikoptern.

Klockan 11.49 i går larmades räddningstjänsten och kustbevakningens helikopter till Þorlákshöfn på den isländska sydkusten. De första uppgifterna gjorde gällande att en kvinna hamnat i vattnet. Men det visade sig att hon låg skadad på den isiga stranden utan att kunna ta sig upp.

Förhållandena för räddningsarbetarna var mycket svåra. Vågorna slog in över stranden när de försökte undsätta kvinnan. Till sist kunde hon firas upp på en bår. Kvinnan var då vid medvetande. Helikoptern landade i Reykjavík vid 13-tiden där hon fördes till sjukhus för vård.

Det är oklart hur olyckan gick till. Området är populärt bland lokalbefolkningen. Kvinnan tros ha varit på promenad på egen hand och av något skäl gått så nära kanten att hon fallit ned från klippan. Fallhöjden är sju till åtta meter.

Ovan kan du se en film från räddningen.