tisdag 2 april 2019

Bedragare utnyttjar Wow Airs konkurs - lovar återbetalning

Bedragare försöker nu utnyttja Wow Airs konkurs. De ringer upp och säger sig företräda kortföretaget Valitor. Bedragarna hävdar att de efter flygbolagets konkurs kan få kostnader för biljetter återbetalda snabbare om de lämnar ut sina kortuppgifter över telefon. Valitor varnar nu i ett pressmeddelande för biljettbluffarna.

Ända fram till ögonblicket för konkursen sålde Wow Air flygbiljetter till avgångar som skulle komma att ställas in. Den som har köpt biljetter och betalat med kort kan ha möjlighet att få tillbaka betalningen genom kortföretaget. Men tusentals resenärer kommer också att förlora de pengar de lagt ut på biljettköp.

De senaste dagarna har en rad islänningar fått samtal från utlandet. Det har rört sig om engelsktalande personer som utger sig för att arbeta på uppdrag av kortföretaget Valitor.

Bedragarna hävdar att de som svarar kan få tillbaka pengar för outnyttjade biljetter. Genom att lämna sina kortuppgifter till den som ringer upp kan återbetalningarna påskyndas.

Valitor varnar nu för biljettbluffarna. Företaget skriver att de aldrig ber om kortuppgifter över telefon. Det är inte känt om någon blivit lurad av biljettbedragarna.

Här kan du läsa mer om Wow Airs konkurs.