onsdag 10 april 2019

Toppkandidat går från Piratpartiet till Centerpartiet

Hildur Sif Thorarensen var Piratpartiets toppkandidat i den nordvästra valkretsen 2013. I flera års tid var hon också tongivande inom partiet. Men nu har hon i stället anslutit sig till Centerpartiet. Hildur Sif Thorarensen var på plats på partistyrelsemötet i Garðabær. Än så länge har hon dock inga förtroendeuppdrag för Centerpartiet.

I alltinget är avståndet mellan Piratpartiet och Centerpartiet avgrundsdjupt. Det är två partier som inför senaste valet deklarerade att något samarbete aldrig skulle kunna bli aktuellt. Inte minst från Piratpartiet beskrivs Centerpartiet ofta som en kraft som motarbetar hjärtefrågor som transparens.

En som nu tagit steget mellan de två partierna är Hildur Sif Thorarensen. Hon är författare och verksam vid universitetet i Oslo. Länge var hon tongivande inom Piratpartiet. I alltingsvalet våren 2013 var hon partiets toppkandidat i den nordvästra valkretsen.

Hon var enligt DV nyligen med på Centerpartiets partistyrelsemöte i Garðabær. Hildur Sif Thorarensen ska bland annat ha motsatt sig det energipolitiska program som ska debatteras i alltinget under våren - ett program som är en följd av EES-avtalet och som Centerpartiet inte vill införa.