söndag 19 maj 2019

12 Tónar i Reykjavík öppnar restaurang i källaren

En kopp kaffe har länge erbjudits kunder som provlyssnar på 12 Tónar. Nu tar skivbutiken i Reykjavík ytterligare ett steg och öppnar en restaurang i källaren. Dessutom vill ägarna utnyttja gården för konserter och andra evenemang. 12 Tónar väntar nu på besked från kommunen om planerna, berättar Morgunblaðið.

12 Tónar i Reykjavík brukar ofta rankas som en av världens bästa skivbutiker. I butiken finns ett särskilt lyssningsrum där kunder kan provlyssna på musik och samtidigt kostnadsfritt få en kopp kaffe. I samma lilla utrymme hålls det ibland konserter.

Nu vill ägarna utveckla butiken. 12 Tónar har vänt sig till kommunen med en ansökan om att få inrätta en restaurang i den källare där det i dag finns skivor. Lárus Jóhannesson, en av de två ägarna, säger i Morgunblaðið att syftet med förändringarna är att locka fler kunder:
"Idén är att du kan komma på fredagen och få de senaste vinylskivorna och samtidigt få ett glas fint rödvin. Butiken kommer att fortsätta drivas på samma sätt. Vi tänker bara addera servering och fler konserter och evenemang."
En annan planerad förändring gäller bakgården. Där vill 12 Tónar utnyttja möjligheterna för fler konserter i det fria. Lárus Jóhannesson säger i Morgunblaðið att ett annat syfte är att ge kunderna en bättre upplevelse samtidigt som de ekonomiska förutsättningarna för butiken förbättras:
"Detta blir fortsatt 12 Tónar som det tidigare har varit. Det blir bara fler och mer varierade skäl till att titta in hos oss."
Ansökan behandlas just nu av kommunen.