tisdag 16 juli 2019

Bridge och yoga tar över flygplatsen i Hólmavík

Den nedlagda flygplatsen i Hólmavík har fått en ny uppgift. Nu används terminalbyggnaden för bridge, schack, yoga och föreningsmöten. Kommunen tog över ägandet vid årsskiftet - och har gått in med pengar för att fräscha upp byggnaden invändigt. En bänk utanför terminalbyggnaden har dessutom blivit en självklar plats för skvaller, berättar RÚV.

Hólmavík är en av de många isländska flygplatser på landsbygden som inte längre är i bruk. Själva flygfältet underhålls alltjämt eftersom banan fortfarande används av privatflyg och för sjuktransporter. Men det har gått två decennier sedan reguljärtrafiken till Hólmavík upphörde.

Länge satsades det en hel del statliga pengar på flygplatsen. Under 1993 förlängdes banan till 1 000 meter med säkerhetszoner på 60 meter i varje ände. Innan dess hade den kortare banan - på bara 746 meter - ställt till en hel del problem.

Genom åren har en mängd olyckor inträffat i Hólmavík. Ingen av dem har dock haft dödlig utgång.

Den 21 oktober 1985 klarade sig tre personer ombord en Cessna 172 från ett olyckstillbud med blöta fötter och ben. Piloten landade i Hólmavík i hårda vindar och regn efter att ha lyft från Gjögur. Han lyckades dock inte få stopp på planet i tid. Det rullade ned i en å vid banans slut. Alla tre kunde oskadda ta sig ut ur planet på egen hand.

Nästa tillbud inträffar den 6 augusti 1988. Då är det en Piper på väg från Ísafjörður som försöker landa i Hólmavík när sikten är mycket begränsad. När piloten väl får ned planet på marken har redan halva banan passerats. Även den här gången tar det stopp först i ån efter banans slut. Planet välter och får omfattande skador. Men ingen av de två ombord skadas.

Efter att ha varit hotat i många år slutar till sist Íslandsflug strax därpå att trafikera linjen mellan Hólmavík och Reykjavík. Sedan dess har även privatflyget minskat i omfattning. Det senaste olyckstillbudet inträffar den 13 februari 2016.

Två personer i en Cessna 152 är då på väg från Reykjavík till Hólmavík. De landar på eftermiddagen en stund innan det börjar skymma. Banan är täckt av snö - men piloten gör efter en överflygning bedömningen att det går att landa.

Bedömningen visar sig snart vara fel. Flygplanets hjul borrar sig ned i snötäcket på banan och fastnar. Planet stannar abrupt, välter och hamnar på taket. Ingen av de två ombord skadar sig. I en rapport från Rannsóknarnefnd samgönguslysa fastslås att omständigheterna i Hólmavík var sådana att det inte var möjligt att landa.

Ända sedan reguljärtrafiken upphörde har flygplatsbolaget Isavia då och då låtit lokalbefolkning använda terminalbyggnaden. Vid årsskiftet tog kommunen Strandabyggð över byggnaden. Kommunen har lagt en del pengar på att anpassa den invändigt.

Nu finns en mängd olika aktiviteter i huset. Det spelas bridge och schack, utövas yoga och hålls föreningsmöten. Och på bänken utanför är det många som passar på att skvallra om det senaste som hänt i Hólmavík.

Jón Eðvald Alfreðsson sitter i styrelsen för pensionärsföreningen. Han säger till RÚV att många är nöjda med att flygplatsen har fått en ny roll:
"Vi kommer hit en gång i veckan och då spelar vi, dricker kaffe, pratar och har det trevligt. Det är inget tvång att spela. Huvudsaken är att träffas och prata."
Esther Ösp Valdimarsdóttir ordnar yoga i den gamla terminalbyggnaden. Hon säger till RÚV att hon uppskattar bredden i det som händer i byggnaden:
"Det är också så roligt att denna varierade och positiva verksamhet finns här ihop och gör olika saker men alla jobbar för att förbättra livet och villkoren för människorna i samhället så att de har något kul att göra."
Här kan du läsa mer om Hólmavík.