lördag 25 december 2021

Stal kycklingbröst minst sju gånger - döms till fängelse

51 paket kycklingbröst och ytterligare 9,2 kilo kycklingbröst. Det var något av det som en man i 40-årsåldern stal från olika butiker i Reykjavíkområdet. Nu döms mannen till fyra månaders fängelse för nio fall av butiksstölder. Vid minst sju av dessa tillfällen var det just kycklingbröst som mannen försökte stjäla.

En man i 40-årsåldern döms nu till fyra månaders fängelse för nio fall av stöld. Enligt domen från Héraðsdómur Reykjavíkur ska han dessutom betala 132 807 isländska kronor i skadestånd till Krónan, en av de butikskedjor som han vid upprepade tillfällen stal från. Han ska även stå för rättegångskostnader på 397 440 kronor.

Mannen tycks ha varit särskilt förtjust i kycklingbröst. Vid minst sju av nio tillfällen fanns kycklingbröst med bland stöldgodset. Och det var inte heller i några små mängder. Totalt stal han 51 paket av kycklingbröst och dessutom ytterligare 9,2 kilo kycklingbröst.

Stölderna har inte registrerats på samma sätt vid samtliga tillfällen. Men totalt bör de ha rört sig om cirka 50 kilo kycklingbröst. Vid två andra tillfällen finns ingen information om vad mannen stal.

Det var dock inte bara kycklingbröst som mannen försökte stjäla. Nötkött, lammkött, rökt lax, gravad lax och äppelkaka fanns också bland stöldgodset. Mannen stal från butiker i Reykjavík, Kópavogur och Hafnarfjörður. Utöver livsmedelsbutiker stal han dessutom vid ett tillfälle från Rúmfatalagerinn.

Under rättegången i Héraðsdómur Reykjavíkur erkände mannen samtliga stölder. Genom sin försvarare krävde han att få lagens lindrigaste straff. Vid tiden för domen hade han suttit häktad i en dryg månad. Den perioden fick han dra av från den tid som han skulle sitta i fängelse.

Här kan du läsa domen i sin helhet.