tisdag 15 oktober 2019

Vill att tyskar eller britter betalar för vrak i Seyðisfjörður

För 75 år sedan sänktes El Grillo i Seyðisfjörður av tyska bombplan under andra världskriget. Men det brittiska fartyget läcker fortfarande olja. Varje år dör ett stort antal ejderungar av oljan. Hlynur Vestmar Oddsson vill nu att vraket på fjordens botten saneras - och att Tyskland ska stå för notan. Rúnar Gunnarsson vill i stället fråga Storbritannien om att stå för saneringen.

Det var den 10 februari 1944 som tyska bombplan genomförde en räd mot Seyðisfjörður. Island hade då varit ockuperat av först brittiska och därefter amerikanska trupper i närmare fyra år. Motivet bakom ockupationen var rädsla för att Tyskland skulle hinna före och skaffa sig kontroll över norra Atlanten.

Under andra världskriget genomförde tyskt flyg flera räder mot Island. Den här gången var det tre Focke-Wulf FW 200 som lyfte från norska Narvik mot den isländska östkusten. I Seyðisfjörður träffade de det brittiska oljefartyget El Grillo med flera bomber.

Ingen av de 48 besättningsmännen omkom i bombattacken. Fartyget ådrog sig så allvarliga skador i angreppet att kaptenen tog beslut om att sänka det.

I dag ligger El Grillo på 22 till 45 meters djup i fjorden. Genom åren har ett stort antal spränggranater bärgats ur vraket. I flera omgångar har det också sanerats. Den senaste stora insatsen gjordes 2001. Ändå fortsätter vraket att läcka olja. Omkring 14 ton olja tros finnas kvar i vraket.

En av de dykare som arbetade med saneringen var Arnoddur Erlendsson. Då borrades hål i oljetankarna och oljan pumpades upp.

Men under däck fanns olja i en mängd olika utrymmen. Här borrades inga hål för att få upp oljan. Skälet var att det fanns farhågor om att en sådan insats skulle få de halvtomma tankarna att kollapsa och få El Grillo att sjunka ännu djupare. Samtidigt skulle den kvarvarande oljan som finns i olika utrymmen i fartyget spridas över däck och skapa ännu större problem med föroreningar.

Arnoddur Erlendsson säger i Morgunblaðið att det är fullt möjligt att sanera fartyget. Men det arbetet kommer att ta tid och kosta stora pengar:
"Det här är marin gasolja och den tjocknar i kyla och läcker långsamt ut ur små hål. Om det blir varmare läcker den mer."
Hlynur Vestmar Oddsson, som är kajakguide i Seyðisfjörður, har flera gånger lagt märke till hur ejderungar får olja på sig. Vissa dör direkt efter att de simmat igenom oljefläckar. För andra hämmar oljefläckarna utvecklingen och gör dem till ett lätt byte för bland annat gråtrutar.

Han säger i Morgunblaðið att det är sorgligt att ge sig ut på fjorden med turister som blir vittne till hur El Grillo fortfarande präglar tillvaron:
"Det enda som jag kan säga till dem är: Ser ni hur Hitler fortfarande dödar vårt djur- och växtliv fast han varit död i 70 år?"
Problemen är enligt Hlynur Vestmar Oddsson som störst på sommaren när temperaturen i vattnet stiger. Tidvattnet gör att den olja som når ytan når ända in till fjordens botten. Det är också då som naturen är som mest känslig. Han säger till RÚV att han nu hoppas på en ordentlig sanering på Tysklands bekostnad:
"Fartyget behöver tas upp ur fjorden. Det är inte kul att bo i Islands mest förorenade fjord."
Rúnar Gunnarsson är kommunstyrelsens ordförande i Seyðisfjörður. Han säger till RÚV att problemen varit ovanligt stora i år. Det är i synnerhet unga ejdrar som dör på grund av föroreningarna. Vuxna fåglar klarar sig bättre. Han håller med Hlynur Vestmar Oddsson om att vraket behöver saneras på nytt - men han vill att Storbritannien ska bekosta arbetet:
"Vi tänker ta kontakt med brittiska ambassaden och undersöka om britterna på något sätt vill delta i den här saneringen. När allt kommer omkring så är detta deras fartyg. De ägde fartyget och oljan som sjönk."
Storbritanniens ambassad på Island har nu fått en förfrågan från kommunen om att delta i saneringen, rapporterar RÚV.

Här kan du läsa mer om El Grillo.