torsdag 7 november 2019

Struntade i avspärrning vid Seljalandsfoss - träffades av is

En turist träffades av ett fallande isblock vid Seljalandsfoss. Besökaren nonchalerade en avspärrning som satts upp just på grund av rasrisken. Olyckan inträffade den 31 oktober. Turisten fick isblocket på sig inne på det område som stängts av. Det rapporterar polisen i Suðurland i ett pressmeddelande.

Under vintrarna samlas stora mängder is vid Seljalandsfoss. För att inte riskera att besökare ska träffas av isblock brukar myndigheterna spärra av de gångstigar som ligger närmast vattenfallet. Långt ifrån alla respekterar dock avspärrningarna.

Den 31 oktober var det en turist som nonchalerade förbudsskyltarna. Besökaren tog sig in i det avspärrade området precis vid själva vattenfallet - och träffades av ett isblock som föll från en höjd.

Det var inte den enda mer sällsynta typen av olycka som rapporterades under veckan. Den 3 november blåste det kraftigt vid Dyrhólaey. En turist drabbades av ryggskador efter att ha öppnat en bildörr. De hårda vindarna tog tag i dörren och blåste omkull besökaren. Turisten fördes till sjukhus med ambulans.