tisdag 12 november 2019

Turister nära bli instängda i grotta på ReynisfjaraFörst höll en turist på att dras ut till havs av de kraftiga vågorna. Därefter höll andra besökare på att bli instängda inne i en grotta på Reynisfjara. Mannen lyckades ta sig tillbaka till stranden. Han fördes till sjukhus i Reykjavík efter att bland annat ha skadat axeln i samband med att han kämpade mot vågorna.

Hårda vindar bidrog i går till att vågorna vid stranden Reynisfjara väster om Vík í Mýrdal var ovanligt kraftiga och lömska. Ändå fortsatte besökare att trotsa de varningsskyltar som finns på stranden. Åtskilliga turister valde ändå att gå långt ut - och för en höll det på att sluta riktigt illa.


En man överraskades, slogs omkull av vågorna och hamnade i vattnet. Han lyckades dock ta sig upp på stranden innan han släpades ut till havs. Medan han kämpade för sitt liv skadade han sin axel. Mannen fördes till sjukhus i Reykjavík för vård.

Drunkningstillbudet ledde till att en polispatrull skickades till stranden. En polis blev vittne till hur turister gick in i en av grottorna på stranden - och där höll de på att fastna på grund av vågorna. De lyckades dock fly grottan när vattnet för en kort stund drog sig tillbaka.

Här kan du läsa mer om farorna på Reynisfjara.