tisdag 26 november 2019

Turister slogs med inbrottstjuv på Blå lagunens parkeringBesökare till Blå lagunen blev i lördags vittne till något lika dramatiskt som ovanligt. På parkeringsplatsen utanför badet slogs turister med varandra. En man hade brutit sig in i en hyrbil och höll på att lägga beslag på japanska turisters värdesaker när de upptäckte honom. En vild jakt utbröt på parkeringsplatsen, rapporterar DV.

En förbipasserande islänning filmade delar av tumultet. Han berättar i DV att han aldrig sett något liknande. Det var uppenbart att inbrottstjuven blivit tagen på bar gärning. Två japanska turister gav sig på mannen för att få tillbaka de värdesaker han höll på att stjäla. De sprang efter honom på parkeringsplatsen och ropade åt andra badgäster att ringa polisen.

Tjuven flydde in i en annan bil. De två turisterna försökte tränga sig in. Det slutade med att de kastades ut ur bilen och att tjuven och hans kumpan kunde köra i väg i riktning mot Reykjavík.

När polisen kom till platsen mötte de skakade japanska turister. Enligt DV gjorde de dock ingen polisanmälan - något som borde betyda att tjuven inte fick med sig några värdesaker.

Polisen fick också registreringsnumret på tjuvens bil. Det var en hyrbil som ägdes av Avis som återlämnades dagen därpå. Då hade polisen inte kontaktat uthyraren för att få någon information om kunderna, skriver DV.