söndag 8 december 2019

Håkan Juholt skriver barnbok om Sverige och Island

Håkan Juholt debuterar som barnboksförfattare med Så här gör vi. Vi gör så här. Sveriges ambassadör på Island har skrivit en bok som ska främja relationerna mellan länderna. Den fungerar också som en målarbok. För illustrationerna svarar Börje Svensson. Boken ges ut utan något vinstintresse.

Genom åren har Håkan Juholt satt sitt namn under mängder av tidningsartiklar. Han har också berättat att han har tankar på en egen bok om sin tid som partiledare för Socialdemokraterna. Men redan nu tar Sveriges ambassadör i Reykjavík nästa steg. Han står bakom barnboken Så här gör vi. Vi gör så här.

Boken berättar om Oscar från Sverige och Freya från Island. Den skildrar hur de lär känna varandra och varandras hemländer. Håkan Juholt har alltså skrivit texten som också finns översatt till isländska. Men barnboken är också en målarbok. Börje Svensson svarar för illustrationerna.

Initiativet kommer från Håkan Juholt. Syftet med boken är att öka kännedomen om Sverige och Island i bägge länderna. Han har samlat in bidrag för att täcka produktionskostnaderna. Boken delas ut gratis.