onsdag 25 december 2019

Kvinna tros ha drunknat i havet efter fall vid Dyrhólaey

En kvinna befaras ha drunknat vid Dyrhólaey i fredags kväll då hon ska ha fallit från en klippa. Kvinnan har inte setts till sedan hon besökte stranden. Polis, räddningstjänst och kustbevakning har sökt längs stränderna på sydkusten i två dygn utan att finna några spår efter kvinnan. Sökandet återupptas tidigast i morgon.

En kvinna bosatt i Hella har varit saknad sedan 19-tiden i fredags. Då besökte hon Dyrhólaey väster om Vík í Mýrdal på den isländska sydkusten. Där befaras hon ha fallit från en klippa i vattnet. Kvinnan har inte setts till sedan dess.

Räddningstjänsten började söka efter kvinnan i måndags. Sökandet koncentrerades då till Dyrhólaey. Letandet fortsatte fram till kvällen utan några spår efter den saknade kvinnan.

Sökandet återupptogs vid 9-tiden på julafton. Ett sjuttiotal räddningsarbetare deltog i sökandet utöver poliser och kustbevakning. De undersökte strandområden hela vägen från Þorlákshöfn i väster till Skaftás mynning i Atlanten i öster. Förutom räddningsarbetare till fots hade de hjälp av drönare och en helikopter från kustbevakningen.

Området vid Dyrhólaey stängdes av för besökare medan sökandet pågick. Insatsen avblåstes vid 15-tiden i går. Inte heller då påträffades några spår av kvinnan.

Inget sökande kommer att ske i dag. Eventuellt återupptas sökandet i morgon bitti. Om kvinnan fallit i vattnet finns inget hopp om att hitta henne vid liv.

Polisen uppmanar på Facebook den som kan ha sett kvinnan senare än 19-tiden i fredags att höra av sig.

Den saknade kvinnan är inte isländsk medborgare men har bott på Island i flera år. Hon arbetade på en förskola i Hella.