lördag 25 januari 2020

Avblåser sökandet efter kvinna som tros ha fallit i havet

Polisen blåser av sökandet efter den kvinna som tros ha fallit i havet vid Dyrhólaey den 20 december förra året. Det finns inga spår efter kvinnan sedan dess. Sökandet längs stränderna på den isländska sydkusten har inte gett något resultat. Polisen skriver i ett pressmeddelande att de utgår från att kvinnan omkom i fallet.

De sista spåren efter en kvinna bosatt i Hella upphör vid Dyrhólaey vid 19-tiden den 20 december förra året. Hennes bil påträffades på parkeringsplatsen. Polisen tog hjälp av hundar för att försöka spåra kvinnan. Spåret slutade vid klipporna. Polisen utgår från att hon fallit i havet och drunknat.

Den första stora sökinsatsen gjordes den 23 december. Räddningsarbetare har tagit hjälp av helikopter, drönare, fyrhjulingar och hundar för att undersöka ett stort område av sydkusten både öster och väster om Dyrhólaey. Den sista stora sökinsatsen genomfördes den 30 december.

Sedan dess har räddningsarbetare från Vík í Mýrdal vid flera tillfällen sökt längs stränderna efter spår av kvinnan. Sökandet har inte gett något resultat.

Räddningsarbetare kommer att fortsätta att hålla stränderna nära Dyrhólaey under uppsikt. Men inga större sökinsatser kommer att genomföras.

Kvinnan hade tidigare bott i Vík í Mýrdal men nyligen flyttat till Hella. Där arbetade hon på en förskola.

Här kan du läsa mer om sökandet efter den försvunna kvinnan.