lördag 11 april 2020

80-årig kvinna sjunde offret för coronautbrottet på Island

För fjärde dagen i följd minskar antalet coronasmittade på Island. Det senaste dygnet bekräftades 27 nya fall - men samtidigt var det 62 personer som tillfrisknade. En 80-årig kvinna blev i går det sjunde offret för coronaviruset covid-19. Hon hade då vårdats på Landspítali i Reykjavík i tre veckor för smittan.

I går morse dog en 80-årig kvinna på Landspítali i Reykjavík. Hon blev det sjunde offret för coronaviruset på Island. Efter att ha smittats av covid-19 vårdades hon enligt Fréttablaðið på sjukhus i tre veckor. Tillståndet blev kritiskt sedan hon förra helgen drabbats av en hjärtattack.

För fjärde dagen i rad minskade i går antalet coronasmittade. Under gårdagen bekräftades 27 nya fall av viruset - men det var samtidigt 62 personer som friskförklarades. Det var i går 918 personer som hade covid-19, vilket var det lägsta antalet på nästan två veckor. Totalt har 1 675 personer testat positivt för smittan på Island.

Även antalet personer som sitter i karantän minskar. Det var i går 3 678 islänningar som hölls i karantän.

Hittills är Austurland den region som haft färst fall av coronaviruset. Det är bara åtta personer som har testat positivt för covid-19. Att fallen i regionen längst bort från huvudstadsregionen är så få kan vara ännu ett tecken på att smittan alltjämt har begränsad spridning.

Ett annat tecken är de 1 415 prover som Íslensk erfðagreining tog i Austurland i helgen. Polisen skriver i ett pressmeddelande att inte en enda av de testade personerna bar på viruset.

Här kan du läsa mer om coronautbrottet på Island.