Guðlaugur Þór Þórðarson har suttit i alltinget ända sedan 2003. I de senaste valen har han stått överst på någon av Självständighetspartiets listor i Reykjavík. Han har också gjort sig känd för att bedriva starka kampanjer. Dessutom är han en tänkbar efterträdare till Bjarni Benediktsson - som har varit partiledare sedan 2009.
I regeringen är Guðlaugur Þór Þórðarson utrikesminister. Inför helgens provval utmanades han av justitieminister Áslaug Arna Sigurbjörnsdóttir. För första gången siktade hon på att vinna provvalet. Det var också första gången på länge som Guðlaugur Þór Þórðarson ställdes mot en stark utmanare.
Det var andra gången hon utmanade just Guðlaugur Þór Þórðarson. Under landsmötet 2015 meddelade Áslaug Arna Sigurbjörnsdóttir att hon kandiderade till uppdraget som partisekreterare - som han då hade siktet inställt på att behålla. Efter beskedet hoppade han av med motiveringen att han ville släppa fram yngre krafter.
Ibland har tonläget mellan de två varit ganska frostigt. I torsdags blev det rejält kyligt. Då anmälde Guðlaugur Þór Þórðarson och Diljá Mist Einarsdóttir att Magnús Sigurbjörnsson - som är bror till Áslaug Arna Sigurbjörnsdóttir och hennes kampanjledare - att han hade tillgång till partiets medlemsregister.
I anmälan antydde de att hennes kampanj skulle kunna använda registret för att ta kontakt med medlemmar med syftet att påverka deras röstning. Partiets utredning visade att han fått tillgång till registret för att utföra vissa uppdrag för Självständighetspartiets räkning. Han hade inte loggat in sedan den 10 maj. Och inget tydde på att han utnyttjat sin ställning i kampanjarbetet.
Självständighetspartiet avskrev ärendet. Ändå hävdade Guðlaugur Þór Þórðarson och Diljá Mist Einarsdóttir att de fått rätt och att partiet anmärkt på Magnús Sigurbjörnssons tillgång till medlemsregistret. Agerandet syftade tveklöst till att underminera Áslaug Arna Sigurbjörnsdóttirs kampanj - och det illustrerade också den frostiga stämningen mellan de två lägren.
Valet blev mycket jämnt - men Guðlaugur Þór Þórðarson segrade även denna gång. Han fick 3 508 röster till platsen som toppkandidat mot 3 326 röster för Áslaug Arna Sigurbjörnsdóttir. Vinsten betyder att han kan välja om han vill stå överst på listan i norra eller södra Reykjavík. Hon kommer med all sannolikhet att toppa listan i den andra valkretsen i Reykjavík.
Men kampanjerna har indirekt handlat om så mycket mer än att hamna överst på valsedeln. Segraren framstår som favorit till att ta över efter Bjarni Benediktsson. Det har också handlat om att fylla listorna med lojala kandidater.
Även här drog Guðlaugur Þór Þórðarson det längsta strået. Trea i provvalet blev Diljá Mist Einarsdóttir - som i dag är hans assistent. Under provvalskampanjen har de intensivt lobbat för varandra. Fyra slutade Hildur Sverrisdóttir - tidigare kommunpolitiker i Reykjavík som nu är assistent åt näringsminister Þórdís Kolbrún Reykfjörð Gylfadóttir - som har burits fram av Áslaug Arna Sigubjörnsdóttir.
Hennes kampanj har också lyft fram Birgir Ármannsson - som slutade sexa - och åttan Friðjón R. Friðjónsson.
Femma blev Brynjar Níelsson som har stått vid sidan av de två dominerande falangerna. Inte heller sjuan Kjartan Magnússon har några starka kopplingar till Guðlaugur Þór Þórðarson eller Áslaug Arna Sigurbjörnsdóttir.
Provvalets stora förlorare är Sigríður Á. Andersen. I förra valet toppade hon listan i södra Reykjavík. Under den här mandatperioden tvingades hon bort från uppdraget som justitieminister efter lagvidriga tillsättningar av domare. Posten gick senare till Áslaug Arna Sigurbjörnsdóttir.
Inte heller hon har lyfts fram av någon annan kandidat. Sedan hon petades från ministerposten har hon i alltinget profilerat sig med en hård linje i migrationsfrågor och som en uttalad motståndare till hårda coronarestriktioner. Men det verkar alltså inte som att medlemmarna står bakom den politiken.
Efter att resultatet blivit klart meddelade hon på Facebook att hon inte aspirerade på någon plats på listan. Valberedningen kan ändå nominera Sigríður Á. Andersen - men det kommer knappast att bli på valbar plats.
Brynjar Níelsson beskrev på Facebook utgången som en "avsevärd besvikelse". Han hade hoppats på att kunna toppa en av listorna. Nu väljer han att inte kandidera och han skriver att han "lämnar politiken nöjd".
Självständighetspartiet har i dag fem mandat i Reykjavík. Sigríður Á. Andersen kan - om inte valberedningen avviker från resultatet i provvalet - som högst placeras som femte namn på en av listorna. Därmed är det osannolikt att hon skulle kunna försvara sin plats i alltinget.
Birgir Ármannsson har däremot möjlighet att få sitta kvar. Men för att partiet ska få sex mandat i Reykjavík behövs ett valresultat på omkring 27 procent.
Men utgången innebär inte bara en avsevärd föryngring. Den medför också i praktiken en liberalisering. Både Sigríður Á. Andersen och Brynjar Níelsson har en tydligt konservativ profil. De har också varit kritiska till Självständighetspartiets regeringssamarbete med Gröna vänstern och Framstegspartiet. Utgången underlättar därför för den sittande koalitionen att fortsätta regera efter valet.
Guðlaugur Þór Þórðarsons segermarginal var förmodligen för knapp för att Áslaug Arna Sigurbjörnsdóttir skulle försvinna från diskussionen om Bjarni Benediktssons efterträdare. Inte heller var resultatet så övertygande för egen del.
En annan tänkbar efterträdare är Þórdís Kolbrún Reykfjörð Gylfadóttir. I förra valet var hon tvåa på partiets lista i den nordvästra valkretsen. Nu utmanar hon Haraldur Benediktsson - som då toppade listan - om att stå överst på valsedeln. En seger i den kampen skulle bidra till att stärka hennes ställning som en potentiell partiledare.
Här kan du läsa mer om Självständighetspartiets provval i Reykjavík.
Här kan du läsa mer om Självständighetspartiets provval i Reykjavík.